Taalkeuze


21 februari 2015 - In gesprek met Marius van Hoogstraten over interreligieuze dialoog

Op uitnodiging van de Doopsgezinde gemeente komt op zaterdag 21 februari a.s. Marius van Hoogstraten vanuit Berlijn naar de Waalse kerk om te vertellen over de interreligieuze dialoog. Aansluitend is er gelegenheid om vragen aan Marius te stellen. De ontmoeting begint om 10.30 uur en duurt tot ongeveer 12.30 uur.

Lees meer

Dienst met bandeonmuziek

20150113 openstelling aanslagen Parijs-min

Het is nog maar een dag of tien geleden, dat de Waalse gemeente haar deuren openzette voor mensen die geraakt waren door de aanslagen in Parijs. In de stille kerk werden condoleanceboeken getekend en waxinelichtjes aangestoken.

Inmiddels is het nieuws in Nederland grotendeels weggeëbt. In de kerkdienst van zondagmiddag 25 januari (17 uur) zal aan de orde komen, of we machteloos zijn tegenover de verbreiding van extremisme of dat het iets uitmaakt, als we in staat zijn er iets tegenover te stellen. "Laat u niet overwinnen door het kwade, maar overwin het kwade door het goede" is een tekst waarop de voorganger, ds. Hartman Out uit Den Haag, zal ingaan.

Lees meer

Portes ouvertes de l’Eglise Wallonne à Arnhem à l’occasion des assauts à Paris

Chers membres et amis,

La semaine dernière les évènements à Paris nous ont choqués, puisqu’au nom d’une religion des personnes ont été cruellement tuées.
L’Eglise Wallonne d’Arnhem,  - fondée fin 16ème siècle au temps que les protestants français ont dû fuir pour leur conviction de foi et ont trouvé un refuge aux Pays-Bas et en Wallonnie - a décidé à ouvrir ses portes de 17h00 à 21h00 le mardi prochain, 13 janvier 2015  pour ceux qui auront le souhait de se réunir à la mémoire de ceux et celles meurtrié(e)s, pour prier, parler et d’allumer une bougie.
Un livret de condoléances à signer sera présent, et sera envoyé plus tard au maire de Paris pour exprimer notre tristesse et participer au chagrin mondiale.

La paroisse wallonne vous invite cordialement à ces moments de réflexion et de rencontre le mardi prochain (13 janvier) entre 17h00 et 21h00.

Openstelling Waalse Kerk n.a.v. de gebeurtenissen in Parijs

Chers membres et amis,

De gebeurtenissen in Frankrijk hebben ons afgelopen week zeer geschokt. In naam van een religie werden mensen koelbloedig gedood.

De Waalse Gemeente van Arnhem, die ooit is ontstaan doordat Franse protestanten naar de Nederlanden vluchtten om geloofsvervolging te ontkomen, zet aanstaande dinsdag van 17 tot 21 uur haar deuren open. In de Waalse Kerk, aan de Gasthuisstraat 1 in het centrum van Arnhem, direct naast het politiebureau, bent u dan allen welkom om iets in het condoleanceboek te schrijven dat aan de burgemeester van Parijs gestuurd zal worden, met anderen te praten, te bidden of een lichtje aan te steken ter nagedachtenis aan degenen die deze week gedood werden.

De Waalse Gemeente nodigt u van harte uit dit aanstaande dinsdagavond 13 januari tussen 17 en 21 uur te komen doen.